donderdag 28 januari 2010

Betonrot tast appartementengebouwen aan

Betonrot tast honderden appartementen uit de jaren `50, `60 en `70 zodanig aan dat ze op instorten staan. Daarnaast zijn er als gevolg van gebrekkige bouwkundige controle en achterstallig onderhoud veel panden die vol asbest zitten.

Verenigingen van Eigenaren (VvE`s) zitten vaak zonder reservefondsen, waarschuwt VvE Belang, de landelijke koepelorganisatie van VvE`s. Een dergelijk reservefonds is per 1 januari 2010 wettelijk verplicht voor de eigenarenverenigingen. `Dit is rampzalig voor mensen die er wonen of zo`n appartement kopen. Los van de gevaarlijke situaties die in dergelijke gebouwen ontstaan`, meent VvE-directeur Fred Schuurs.

De VROM-inspectie stelt dat de invoering van het reservefonds geen garantie biedt voor mogelijkheden om te handhaven. `Er is nu wel een wet in de maak die gemeenten meer bevoegdheden geeft als er signalen over gevaarlijke appartementen binnenkomen. Toch zijn uiteindelijk de bewoners zelf verantwoordelijk om orde op zaken te stellen`, aldus een woordvoerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten