donderdag 28 januari 2010

Betonvereniging beloont zes projecten met Betonprijs

De Betonvereniging heeft op de Betondag zes Betonprijzen uitgereikt. De jury koos voor harmonie, schoonheid, warme ambiance en sereniteit. Vooor het functionele en robuuste van beton was minder aandacht en duurzaamheid werd helemaal buiten beschouwing gelaten.

Slechts één project werd beloond vanwege de slimme uitvoering. Dit is de verbouwing van de Muiderbrug in de A1 van ligger- naar tuilbrug. Hierbij is voor de pylonen gekozen voor prefab elementen, waardoor de uitvoering zonder al te veel overlast gebeuren kon. Een asymmetrische tuiconstructie gaf de brug extra steun in het midden. De overige projecten die een Betonprijs wonnen, zijn het woonhuis Osseforth in Stein, het datacentrum van de TU Delft van Joke Vos Architecten, de Julianabrug in Zaandam, het aquaduct Langdeel in de N31 en het crematorium Heimolen in het Belgische Sint-Niklaas.

Laatstgenoemde is de winnaar in de nieuwe categorie Beton en Samenleving, waarmee de Betonvereniging het nut van beton voor de maatschappij wil benadrukken. Het aantal inzendingen voor de Betonprijs was ongekend groot en de kwaliteit `is bijzonder hoog`, zo liet de jury weten. `Nederlandse ingenieurs blijken innovatief op het gebied van techniek, toepassing en uitvoering.`

Geen opmerkingen:

Een reactie posten